Levy-yhtiö vaiko ei

Tuntuu että tällä hetkellä kaupallinen musiikki käy läpi murrostilaa! Tämä luo sekä turvattomuutta että uusia mahdollisuuksia suomalaisten musiikintekijöiden keskuudessa. Esim levymyynti on laskenut tuntuvasti. Onko siis enää kannattavaa tehdä kovakantista levyä? Kustannukset ovat valtavat ja tulot pienet, verrattuna taas internetin mahdollisuuksiin. Samaa mietin levy-yhtiöstä – tarvitseeko artisti nykyään levy-yhtiötä päästäkseen huipulle? Itsehän toteutan esikoisalbumini tekoa tässä vaiheessa ilman levy-yhtiötä, enkä näe levytyssopimuksen saamista ainoana mahdollisuutenani onnistua. Helpompaahan se varmasti olisi mutta tällä hetkellä näen innostavan mahdollisuuden tehdä asioita toisin ja lähden etsimään väylää huipulle artisti- ja musiikkilähtöisesti uusia kanavia pitkin!! Katsotaan miten käy!

Poets Of The Fallin solisti Marko Saaresto ja kitaristi Olli Tukiainen kertoivat Voicen haastattelussa mietteitään levy-yhtiöiden tarpeellisuudesta ja musiikkiteollisuuden nykytilasta.