Paleface

Eilinen Paleface keikka oli succé monella tavalla! Tupa oli täynnä väkeä ja niin lavalla kun yleisössä oli tunnelmaa enemmän kuin pikkujouluissa punaisten valojen loisteessa. Paleface, Solonen & Alamaa villitsi yleisöä aina encoreen saakka jolloin laulu raikasi myös yleisössä.

Minä pienen kamerani kanssa  heiluin sivussa ja kameranikin pääsi lavalle mukaan kuvaamaan Palefacein toimesta. Harmi vaan että kamera ei ollut rec tilassa!!

Keikan jälkeen pääsin kuitenkin jututtamaan Palefaceiä takahuoneeseen jossa oli leppoisa tunnelma.  Oman projektini lyhkäisen esittelyn jälkeen juteltiin Palefacin päätöksestä tehdä suomenkielinen levy ja siitä kuinka tarpeellinen levy-yhtiö nykyään on. Samoilla linjoilla ollaan, signaus levy-yhtiön kanssa ei takaa mitään, se auttaa mutta mikään levy-yhtiö ei takaa artistille uraa. Artisti itse joutuu tekemään älyttömästi töitä saavuttaakseen haluamansa menestyksen. Tämän oli jo tiedossa, mutta Paleface vahvisti minulle sen että mikään ei tule ilmaiseksi ja kova uurastus on edessä.

Keskustellessamme kielenvalinnasta tuli esille se, että yleensä jos artisti valitsee englanninkielen niin tähtäin on päästä myös ulkomaille. Itse koen että se ei välttämättä tarvitsee olla niin. Toki jos suomessa menestyy niin nälkähän kasvaa syödessä joten miksi sulkea pois muu maailma kielen takia. Totta on kuitenkin se että suomenkieli iskee suomalaisiin koska omalla äidinkielellä sanoma menee 110% perille.  Samoista asioistahan Paleface on räpännyt ennenkin mutta vasta nyt kielenvaihdon myötä hänen musiikkinsa on iskenyt täysillä Suomalaisten tajuntaan. Mutta, kyllähän suuren maailman musiikki uppoaa suomalaisiin. Miksi siis ei voisi olla kotimainen artisti ja onnistua samassa?

En voi sanoa että tulin viisaammaksi oman kielenvalintani suhteen… ehkäpäs teen saman biisin kahdella kielellä ja te saatte päättää puolestani!

Juttu tuokiomme lopussa Paleface vielä muistutti minua siitä että  eka biisisini/levyni tulee aina olemaan osa artisti imagoani vaikka kuinka tulevaisuudessa uudistuisin ja vaihtaisin esim . kieltä tai musiikkigenreä. Hyvänä esimerkkinä hän esitteli minulle oman keikka kosketinsoittajansa joka Paleface:in sanojen mukaan tulee aina olemaan ”Soul-Tuomo” vaikka tekisi mitä. ;)

 

 

Täytyy sanoa että Paleface on viisas iso mies jolla on sitäkin isompi sydän!

 

 

P.S. Tapasin myös illan aikana suomalaisille tutun pariskunnan kenen kanssa juteltiin julkisuudesta. Siitä sitten lisää myöhemmin!  :)