Man from the Woods

Eilen sain kuulla erittäin kannustavan kertomuksen Elements Musicin-biisintekijä Mikko Tammiselta. "Man from the woods" joksi hänet maailmalla tunnetaan on saanut kovalla työllä jalansijaa kansainvälisille musiikkimarkkinoille. Ensimmäiset biisit Nintendollaan tehnyt Vaasalais syntyinen Mikko tekee nimittäin nykyään kansainvälisille huippu artisteille biisejä yhdessä muiden biisinikkaredien kanssa. Tälläkin hetkellä hänen biisi komeilee Kreikan listan ykkösenä.

Projektiani aloittaessa tiesin että kova työ ja pitkä pinna on kaiken A ja O. Mitään ei tapahu yhdessä yössä ja töitä joutuu tekemään päivittäin. Hieman onneakin tarvitaan matkaan, kaiken pitää loksahtaa paikoilleen juuri oikeaan aikaan…ja juuri oikeiden ihmisten edessä. Tästä myös Mikko on elävä esimerkki.

Rohkaisevaa Mikon kertomuksessa oli se kun hän kertoi omasta epävarmuudestaan kansainvälisen uransa kynnyksellä. Kysymys "Olenko tarpeeksi hyvä?" hiipii aika ajoin myös omiin ajatuksiini. Voipi olla että ilman Mikon kannustavaa tukiverkostoa joka "korvasta vetäen" pakotti hänet mukaan Music Exportin järjestämään Biisilinnaan, jossa huipputekijät kokoontuvat yhteen nikkaroimaan hittejä maailmantähdille, hän olisi edelleen kuvaamassa ja leikkaamassa YLE:llä. Biisilinnasta hän sai muusiikkiurallensa tarvitsemansa potkun joka on jälkeenpäin tuonut kasapäin kansainanvälisiä biisinteko keikkoja ja mm. kustannussopimuksen Elements Musicille. 

Mikko painotti hyvin paljon verkostoitumisen tärkeyttä tällä alalla. Hyvä taito luoda suhteita ja olla ns. hyvä tyyppi helpottaa alalle pääsyä. Onnekseni minä olen ystäväni sanoja lainaten sosiaalinen hullu. ;) Nyt vaan pitää ottaa sama hulluus musiikintekemiseen ja luottaa omaan osaamiseensa. Onneksi myös minulla on ihana tukiverkosto, perheeni, ystäväni ja tiimini jotka uskovat minuun! <3

Huomenna olisi sitten keikka päivä! :)

 

 

Vasemmalla Adam Powers, toinen vasemmalta Mikko, keskellä Tommi Forsström joka kirjoittaa Rumba lehteen kolumnia ja oikealla Sami Häikiö, Music Export Musexilta.