Emma ehdokkuus!

Runotytön aviomies Antti Paalanen Etno-Emma ehdokkaana!!!

ANTTI PAALANEN ETNO-EMMA EHDOKKAANA!

Kokkolalainen muusikko ja säveltäjä Antti Paalanen on Etno-Emma ehdokkaana soololevyllään ”Breathbox”. Paalanen on aiemmin voittanut samaisen pystin Turkka & Paalanen duollaan vuonna 2007 ja ollut ehdokkaana yhteensä viisi kertaa.

Antti Paalasen sooloalbumi Breathbox uudistaa suomalaista kansanmusiikkia tuoreella tavalla. Levyn keskiössä on ääntä puhkuva masiina, Breathbox. Sävellykset ovat Paalasen omaa käsialaa; palkeen piiskaamat äänet kertovat tarinaa tästä päivästä. Albumilla on vaikutusvaltaisia taustavoimia: harmonikkamusiikkia laajentanut ja kansainvälisesti arvostettu muusikko Kimmo Pohjonen on toiminut levyn taiteellisena tuottajana. Breathboxin julkaissut SibaRecords on Sibelius-Akatemian oma levymerkki.

Tänä vuonna Paalasta on työllistänyt mm. Tampereen Työväen Teatterin Anna-Liisa musikaali jossa hän on toiminut säveltäjänä ja muusikkona. Hänet valittiin konsertoimaan myös WOMEX maailmanmusiikin showcaseen 750 hakijan joukosta. WOMEX – World Music Expo11 – järjestettiin lokakuussa Kööpenhaminassa ja on yksi suurimpia maailmanmusiikin messutapahtuma Euroopassa.

Paalanen työskentelee tällä hetkellä Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulun musiikin koulutusohjelmajohtajana.

Lisätietoja Emma-gaalasta:
Ehdokaslista

Tämä ja ensi vuosi vietetään vielä yleisössä, mutta Emma Gaalassa 2013 ollaan sit jo lavalla! ;)