Sydän vs. Järki

Tällä hetkellä elän erittäin mielenkiintoista ja jännää aikaa. Mutta samalla myös pelottavaa ja epävarmaa aikaa. Vuoden aikan olen jättänyt taakseni ns. järkevän elämäni ja kaiken sen mikä teki ulkoapäin katsottuna raamit täydelliselle elämälle. Kaikki tämä tavoitellaakseni unelmaa joka sotii koko järjellistä ajatusmaailmaani vastaan.

Huomasin kuitenkin että vaikka minulla oli kaikki minulla ei ollut mitään. Raamien sisällä möllötti tyhjyys. Olen nimittäin pitkään elänyt elämää yhteskunnan järkevien normien mukaan. Arki pyöri aamusta iltaan järkevästi, ilman yllätyksiä, ilman pelkoa ja epävarmuuden tunnetta. Kuinka helppoa ja ihanaa? Niinhän sitä luulisi. Tänään tajusin kun luin kolumnia Hidasta elämää-sivustolta, että se mitä luulin elämän raameiksi olikin vain muuri.

”…rakkaudelta, kivulta, elämältä ja pettymykseltä voi suojautua sulkemalla sydämensä. Siinä tulee sulkeneeksi itsensä kaiken ulkopuolelle tai lukinneeksi itsensä omien muuriensa sisäpuolelle.”

Siinä vaiheessa kun tein päätöksen että avaan sydämeni ja seuraan intuitiotani enemmän kuin järkeä, on se tuonut elämääni pelkoa, pettymyksiä, surua ja kyyneleitä. Mutta koskaan ennen rohkeus, onnistuminen, ilo ja nauru eivät ole tuntuneet näin vahvasti joka ikisessä kehon ja sielun kolossa.

Järkevin päätös mitä olen koskaan tehnyt, on päätös kuunnella sydäntä!

Tässä pieni unelma jota en kiireltäni koskaan ennen ole saanut aikaiseksi! :)

Unelmani olisi myös että Onnenpäivä olisi YleX:llä viikon himotuin!! ;)

1 thought on “Sydän vs. Järki

Comments are closed.