Ystävän tilitys!

Viimeisen vuoden aikana olen pistänyt perhe- ja ystävyyssuhteeni välillä todella koville. Onnekseni ymmärrys on ollut koko ajan huipussa vaikka varmasti puuhasteluni on välillä tuntunut toivottomalta. Aina ei myöskään aika ole riittänyt kahden työn ja laulajauran tavoittelemisen jälkeen läheisimmilleni. Mutta tuki ja turva on koko ajan ollut puhelin soiton päässä. Siitä olen sydämestä kiitollinen! Eilen sain sähköpostia ystävältäni…hän oli pistänyt omia ajatuksiaan paperille siitä miten hän ystävänä on seurannut vierestä kun olen tavoitellut unelmaani.

”Kylmä tammikuun ilta, kolme ystävystä kokoontuivat aterian ääreen. Ahmiessamme kermaperunoita kertoi Jannika ensimmäistä kertaa blogi-suunnitelmistaan. Koska olemme tosiystäviä, osoitimme Jannikaa sormella, nauroimme ja hukutimme hänet laatuhuumoriin, dysleksia ja yhdyssanat taisivat moneen otteeseen olla esillä. Hetken päästä olimme kaikki kolme yhtä innokkaasti ideoimassa mitä kaikkea blogi voisikaan käsitellä.

Useaan otteeseen tuli talven aikana kokoonnuttua. Jannika fyysisesti läsnä, mutta henkisesti jo kaukana tulevaisuudessa. Välillä piti tökätä kylkeen ja todeta että ”rasvaa rattaat välillä”, niin kauhea nitinä punaisen otsatukan takaa kuului. Puolet meidän keskusteluista on varmaan Jannikalta mennyt silloin ohi, mutta todennäköisesti ei mitään kovin olennaista. Jannikan ideapankki oli aktivoitu, paluuta ei ole.

Ideoitahan riitti. Suojalasit päässä yritimme lentelevien ideoiden joukosta poimia parhaat. Kaikkihan ovat jo nähneet mitkä jäi haaviin, blogi ja artistivalmennus mainitakseni pari. Olemme ehkä olleet mukana pallottelemassa näitä ajatuksia, mutta neiti B on kyllä ihan itse kovalla työllä nämä toteuttanut.

Kesällähän blogi oli jo hyvinkin suosittu. Se oli sitä aikaa kun pystytin tienvarteen kyltin: ”Ei älypuhelimia”. Melkein meni mielenterveys kun kaikki istuivat ja hinkkasivat ruutua etusormella. Mutta Jannika työskenteli, piittaamatta minun äkäilystäni. Se oli varmaan tuhmaikää ja Jannikan kova uurastus vaatii kompromissejä. Puhelimet ovat siis taas sallittu.

Kovaäänistä keskustelua on käyty, välillä meni melkein huutamisen puolelle. Olen kyseenalaistanut Jannikan päätöksiä ja esittänyt vaihtoetoisia tapoja toimia, kaikki rakkaudella. Voisinko sanoa että olen ystävä jos myötäilisin kaikkia ratkaisuja olematta varma että toinen on läpikotaisin miettinyt kaikki eri vaihtoehdot? Vaikka olen välillä laittanut tiukempaa palautetta asiosta, on aika näyttänyt että kaikki ratkaisut ovat tuoneet hienoja mahdollisuuksia.

Suuren riskin otti neiti ja tätä rohkeutta ei voi kuin ihailla. Ylpeänä seuraan vierestä kun palanen palaselta loksahtaa kohdalleen. Kova työ, rohkeus ja intohimo, simppeli mutta tehokas resepti.


– Heidi Kuikka (Ystävä 18-vuoden takaa ja kummilapseni äiti)

Huomenna voitte kuunnella höpötyksiäni YleX:n himotuimmat ohjelmassa! Montaa klikkausta ei tarvittaisi jotta Onnenpäivä olisi vihdoin kaikista himotuin!! :)

Tänään voitte myös pohjanmaalla klo 19.00 seurata alue-uutisista minun ja Runotytön tarinaa!