Minä vs. Siitepöly

Minä VS. siitepöly on tänä keväänä ollut todella tiukka matsi! Tällä hetkellä siitepöly on voitolla ja se vetää olotilan todella ankeaksi. Astmaatikko/allergikko kun olen, ei ole kovinkaan helppoa hengittää tällä hetkellä. Kunto loppuu pienenkin kävelymatkan aikana. Jos jotain positiivista haetaan, niin taas osaa arvostaa hyvää kuntoa. Itse koen, että hyvä fyysinenkunto on myös pohja hyvälle ololle yleisesti ottaen. Varsinkin artistina/muusikkona kunnon pitää olla todella hyvä, jotta jaksaa reissata ja keikkailla. Muistaakseni jossain ohjelmassa mitattiin artistin kalorikulutusta keikan aikana ja 1h keikalla se taisi oli lähemmäs 900kcl, rumpalilla taisi olla vielä enemmän. Tämä kertoo minusta paljon minkälainen ”rasite” keikka on muusikolle.

Usealla taitaa olla se käsitys, että muusikon elämä koostuu huonoista elämäntavoista, johon kuuluu valvomiset ja alkoholi. Tämä pitää varmasti paikkansa jossain määrin, mutta pidemmän päälle, kun keikkaa alkaa olemaan 100 vuodessa on varmaan jokainen ammattimuusikko huomannut, että se ei pitkälle kanna. Hanoi Rockisin elämänkirjaa lukiessa tuli ilmi, että myös Micheal Monroea sai huomata tämän omalla urallaan. Ei ole Rok n’ Roll kaljapäissään puhista mikrofoniin. Kuulijoille ja faneille pitää pystyä tarjoamaan hyvä show, eikä humalatila tätä edesauta, päinvastoin. Toki riippuu minkälaisen shown haluaa antaa. Itse koen, että on faniensa aliarvioimista mennä lavalle puolikuntoisena hörisemään. Keikkailu on työtä samassa kun muukin työ. Eihän mm. pankkivirkalijakaan hihittele humalatilassa tiskin takana.

Itse pyrin pitämään itsestäni hyvää huolta liikkumalla ja syömällä oikein, tai ainakin sinne päin. Karkkirotta kun olen, on se välillä haastavaa. Mutta kompensoidakseni herkuttelun yritän kuluttaa sen pois. Köyhänä artistina kun ei ole varaa maksaa salimaksuja, ovat luonnon tarjoamat lenkkeilypolut mitä mahtavimmat. Olen myös huomannut, että arjen kivat jutut esim shoppailu kuluttaa mukavasti! ;) Itse olen liikkunut koko ikäni ja olen ikuisesti kiitollinen vanhemmilleni jotka lapsuudessani kuskasivat minua millon mihinkäkin treeneihin ja kokeilemaan mitä eriskummalisia päähänpistoksia, mitä pienellä tytöllä voi harrastuksiin liittyen tulla. Suosittelen näitä päähänpistoksia myös aikuisiällä, kokeilemalla löytyy se oma mieluisa harrastus joka pitää kehon ja mielen virkeänä.

Näillä puheilla, lähdenkin kävelylle auringospaisteeseen ja otan tukun nenäliinoja taskuun. Vielä en anna siitepölyn minua kanveesiin lyödä.

Tässä tyylinäyte primaballeriina 3vee!

P.S. Radio Nova pyytää sinulta apua listaamaan 200 parasta biisiä juhannus listalle! Vinkki vinkki! ;) Voit antaa äänesi tänne!