ONA-korut

Sattumalta jokin aika sitten löysin naamakirjasta, levymerkkini kaiman. Nimittäin, korulinjan nimeltä ONA. Yllätykseni oli suurin kun tajusin, että korulinjan perustaja Alejandra Garcia asuu Suomessa, Mikkelissä! Hauskan yhteisen nimittäjän takia laitoin perustajalle viestiä! Hetkessä olimme jo sopineet tapaamisen, jutellaksemme mahdollisesta yhteistyöstä! Treffit oli sovittu ja minä suuntasin kohti Helsinkiä!

Pienen väärinkäsityksen takia tapaamisemme viivästyi lähes tunnilla! Istuimme tahoillamme eri kahviloissa, minä Kaapeli kahvilassa ja Alejandra Kappeli kahvilassa! :D Lopulta päädyimme kuitenkin samaan kahvilaan, saman pöydän ääreen ja hyvin pian tajusin, että meillä on muutakin yhteistä, kun vain ONA-nimi. Elämänmuutos.

Arkkitehdiksi valmistunut Alejandra jätti viisivuotta sitten kotimaansa Argentiinan taaksensa, seuratakseen unelmaansa Suomeen. Työluvan Suomeen saanut, lähes 50-vuotta mittarissa oleva nainen, jätti turvallisen elämänsä ja lähti kohti uusia haasteita. Vuoden verran hän työskenteli Suomessa arkkitehtinä, jonka aikana hän näpersi kotioloissaan koruja, joita kohtaan hänellä on aina ollut kova intohimo. Pian, ajatus siitä, että hän voisi elättää itsensä suunnittelimillaan koruilla heräsi. Ajatus kehittyi ja vuonna 2009 ONA-korulinja olikin perustettu. Rikostoverina hänellä on oma tyttärensä joka on suunnittelija Argentiinassa. Pitkästä välimatkasta huolimatta, yhteistyö sujuu nykypäivän teknologian takia saumattomasti.

Nuori yritys on jo saanut hyvin jalansijaa Suomessa, ONA korujen jälleenmyyjiä löytyy jo n. 30 kpl. Tämän lisäksi niitä löytyy jo Latviasta ja Virostakin ja lisää maita on tulossa. Jokainen koru on käsintehty, ja työllistää n. 20 henkilöä, suunnitelu vaiheesta valmiiseen tuotteeseen.

Lue lisää ONA-koruista täältä!

Upeiden ONA-korujen slogani on ”Be unique, be different, be You”!

ONA-korut ovat saaneet nimensä ONA nimiseltä heimolta, jonka viimeinen täysiverinen ONA-nainen kuoli, tämän hetkisten tietojen mukaan, vuonna 1995.

Kuvassa olevat korut ovat Alejandran tyttären, Rosarion suunnittelemia.

Jälleen kerran hyvä muistutus siitä, että unelmiinsa kannattaa uskoa, ja koskaan ei ole liian myöhäistä! ;) Ihanaa alkanutta viikkoa!

3 thoughts on “ONA-korut

  1. Jannika, we are so thankful and proud! You are great and the future is YOURS!

    Terkuin,

    Alejandra ja Rosario, ONA’lta.

Comments are closed.