Kaikki järjestyy!

Käväsin eilen ihanassa sisustusmyymälässä nimeltä Hemma! Kyseisestä putiikista on tullut todellinen suosikkipulju! Silmääni osui kuvassa oleva taulu joka sisälsi alla olevan tekstin:

1. Mene tyynesti hälyn ja kiireen keskelle ja muista, mikä rauha kätkeytyy hiljaisuuteen.

2. Niin pitkälle kuin itsestäsi luopumatta on mahdollista, pysy hyvissä väleissä kaikkien ihmisten kanssa. Puhu oma totuutesi rauhallisesti ja selkeästi ja kuuntele muita, myös tyhmiä ja tietämättömiä, heilläkin on tarinansa kerrottavana.

3. Vältä äänekkäitä ja hyökkäileviä henkilöitä.He ovat piina sielulle. Jos vertailet itseäsi muihin, voit tulla turhamaiseksi ja katkeraksi, sillä aina on olemassa suurempia ja mitättömämpiä ihmisiä kuin sinä itse. Iloitse saavutuksistasi yhtä lailla kuin suunnitelmistasi.

4. Säilytä kiinnostus elämäntyöhösi, olipa se kuinka vaatimaton tahansa, se on todellista kiinteää omaisuutta ajan ja onnen vaihteluissa.

5. Harrasta varovaisuutta liiketoimissasi, sillä maailma on petkutusta täynnä. Älköön se kuitenkaan tehkö sinua sokeaksi sille, mitä hyvyyttä on olemassa. Monet ihmiset tavoittelevat korkeita ihanteita, ja kaikille elämä on täynnä sankaruutta.

6. Ole oma itsesi. Varsinkaan älä teeskentele kiintymystä. Älä ole ivallinen rakkauden suhteen, sillä kaiken kuivuuden ja hurmattomuuden keskellä se on ikuista kuin ruoho.

7. Ota lempeästi vastaan vuosien antama neuvo luopumalla tuskattomasti nuoruuteen kuuluvista asioista. Kasvata ja vahvista henkeäsi suojaamaan sinua äkillisen epäonnen kohdatessa. Mutta älä masenna itseäsi kuvittelemalla. Monet pelot ovat uupumuksen ja yksinäisyyden synnyttämiä. Terveellistä itsekuria unohtamatta ole lempeä itseäsi kohtaan.

8. Olet universumin maailmankaikkeuden lapsi, et vähemmän kuin puut ja tähdet, sinulla on oikeus olla täällä. Ja olkoonpa se sinulle selvä tai ei, maailmankaikkeus joka tapauksessa kehkeytyy niin kuin se tuleekin. Sen vuoksi säilytä rauha Jumalan kanssa, olkoonpa kuvasi Hänestä mikä tahansa ja mitkä lienevätkin toimesi ja rientosi elämän hälisevän sekasorron keskellä, säilytä rauha sielusi kanssa.

9. Ole tarkkaavainen – koeta olla onnellinen.

Max Ehrmann (1872-1945)

Kaikki kohdat ovat ajatuksia herättäviä ja hyvä pitää mielessä! Tällä hetkellä numero kolme on jotenkin erittäin osuva. Nimittäin, tässä pari päivää olen ollut jotenkin todella pelokas ja kyseenalaistanut itseäni, osaamisiani ja vielä kaiken kukkuraksi verrannut itseäni muihin samalla alalla toimiviin henkilöihin. Luultavasti tämä johtuen siitä, että kohtapuolin pitäisi julkaista kolmas sinkku ja piakkoin onkin sitten koko levyn julkaisu, joten taidan olla aika epävarmalla ja herkällä tuulella. Tiedän, että vertailu toisiin on erittäin typerää, siitä ei ole muuta kun haittaa. Tiedän kuitenkin, että ensimmäistä kertaa elämässäni teen sellaista työtä josta todella, todella välitän ja joka on täysin osa minua. Kaikki mitä julkaisen, on minun tarinaani ja erittäin rakasta ja henkilökohtaista….mitä jos kukaan ei halua kuulla tarinaani?

Mutta hyvän ystäväni viisaita sanoja lainaten ”mikään tunnetila ei ole pysyvää!”! Joten tiedän, että hyvin pian tämäkin epävarmuus muuttuu varmuudeksi ja pelko rohkeudeksi! Ja johan näitä ylä- ja alamäkiä on koettu monen vuoristoradan verran tässä matkan varrella, joten kokemushan sen kertoo, että kyllä tämä vielä iloksi muuttu! ;)

Ihanaa ja rentouttavaa viikonloppua!