Lehti vs. Internet

Tänään tuli todella haikea olo kun istuin ja join aamukahvini kynttilänvalossa, joulumusiikin sfääreissä (johan on marraskuu) ja annoin, mitä todennäköisemmin viimeisimpään Suosikkilehteen pienen haastattelun. ”The” Suosikki, lehti josta isänikin aina puhui, katoaa.

Korvaako kohta internet kaikki lehdet? Nykyään uutinen kuin uutinen, totta tai tarua, on sekunnissa kaikkien luettavissa, ja kaikki maailman tieto on napinpainalluksen takana. Huomisen lehti on jo täynnä ”vanhoja” uutisia, ja ”Google Search” on sivuttanut jo kauan sitten Suosikin Bees&Honey osion!

Harmi on se, että koen vahvasti olevani juuri sitä internet-sukupolvea joka pikkuhiljaa alkaa unohtamaan mm. sanomalehden tuoksun.

Kokonaan ei kuitenkaan internettiä voi syyttää lehtien katomisesta. Koen, että internet on vain iso kilpailija muiden medioiden joukossa. Jaksan siis uskoa, että kyllä lehdille on vielä tilausta samoin kuin kirjoille. Näistä ”tuotteista” on vain enemmän tai vähemmän tullut ”luxus”-tavaraa. Internetissä voi lukea mitä vaan, koska sinne voi kirjoittaa kuka vaan, mutta suurimmassa osissa lehdissä on sen verran rotia, että ne jopa hyvin usein pitävät paikkansa!

Saan kiittää internettiä urastani, onhan yksi urani kantavista voimista ja kulmakivistä juurikin tämä blogi jonka internet mahdollistaa ja jonka suurkuluttuja/orja olen! Mutta, arvostan edelleen lehtiä huomattavasti enemmän. Siinä on enemmän taikaa lukea jokun henkilö-haastattelu aikakausilehdestä, ajan kanssa ja teekupin kera versus ”ampparit.com”-sivuston uutisotsikoiden pikakelaus, pikakahvin kera. Kuitenkin, molempi parempi, ja tästä innostuneena aionkin tilata jonkun lehden heti tämä postauksen jälkeen!

Haikeeta on kun Suosikki lopettaa. Jotenkin se iski minuun vasta tänään. Onhan Suosikki kuitenkin ollut ensimmäisiä lehtiä jossa olen ”esiintynyt”, idols aikanani helmikuussa vuonna 2007!

Suosikki 02/2007, sivu 50! Bongaa Idols-Jannika! ;)

Suosikki teki myös yhtenä ensimmäisenä mediana jutun minusta ja blogistani! Kiitos siitä kuuluu toimittaja Aino-Kuutamo Uusitorpalle, joka uskoi minuun jo silloin!

Tämän vuoden puolella minulla onkin ollut kunnia olla muutamaan otteeseen mukana Suosikki-lehden sivuilla. Nämä säästetään ihan varmasti jälkeläisille!

Kiitos Suosikki, kiitos legendaarinen Eki, jäätte historiaan! ;)

P.S. Muistaako kukaan Ekin vastausta ”Ei se komposti ole” vai onko tämä urbaani legenda? :D