Sydämeni laulu

Tykkään valtavasti kierrellä kirpputoreja ja tehdä hyviä löytöjä! Se on minulle kuin aarteen metsästystä ja voi sitä onnea kun löydän jotain mieluisaa. Niinhän sitä sanotaan, että ”Toisen roska on toisen aarre”. Joulun aaton aattona, lähikirppikseltäni käteeni tarttui Aleksis Kiven runokokoelma ”Sydämeni laulu”. Kokolema on kerätty kasaan vasta Kiven kuoleman jälkeen ja sisältää niin julkaisemattomia kirjoituksia kun myös runoja joita löytyy näytelmistä ja mm. romaanista ”Seitsemän veljestä”.

Runokokoelman esipuheessa lukee näin

”…sydämissään Suomen kansa pystyttäköön hänen kunniakseen muistomerkkejä.”

Kiven kuoleman aaton aattona, minä pystytin hänen kunniakseen muistomerkin inspiroimaan minua työssäni ja muistuttamaan minua siitä, että Sydämen laulussa ei ole sääntöjä.

Aleksis Kivi

Kuka Aleksis Kivi?

Aleksis Kivi (oikealta nimeltään Alexis Stenvall) (10. lokakuuta 1834 Nurmijärvi – 31. joulukuuta 1872, Tuusula) oli suomalainen kirjailija. Hän on Suomen kansalliskirjailija. Kiveä on sanottu suomenkielisen kirjallisuuden isäksi. Hänet tunnetaan parhaiten teoksistaan Seitsemän veljestä ja Nummisuutarit.

10. lokakuuta Suomessa vietetään Aleksis Kiven päivää joka on samalla suomalaisen kirjallisuuden päivä!

YleX himotuimmat äänestys!