Kitaristin terkut vol 2

7.-8.6.2013

Suomen joutsen
Samuli, Kipa, Peto, JB ja Huuskonen!

Kesän keikat on nyt polkaistu käyntiin. Ensimmäinen festariveto oli perjantaina 7.6. Turun Yöt-tapahtumassa. Saavuimme paikalle hyvissä ajoin ja heti alkuun katsastimme koko porukan voimin Suomen Joutsenen ylvään olemuksen Aurajoessa. Itse keikka oli hyvä, kesän ensimmäinen festari joten jännitystä oli ilmassa poikkeuksellisen paljon. Nousimme lavalle todella energisen setin soittaneen Elonkerjuun jälkeen ja ilta-aurinko paistoi suoraan lavalle. Kerrankin sai pitää aurinkolaseja luvan kanssa keikalla. Meidän jälkeemme soittanut Anna Puu toimi täydellisesti pimenevässä illassa ja oli mukava nähdä tuttuja naamoja yleisönkin puolella. Osa porukastamme lähti illan päättäneen PMMP:n huikean keikan aikana nukkumaan, osa jäi tsekkaamaan keikan loppuun ja siitä vielä tutustumaan Turun yöelämään.

51b2de8158beb_kuva.jpg
Kuva: Marco Hakala

Aamulla ryhmämme kokoontui hotellin aamiaispöytään, josta suuntasimme bussin keulan kohti Kokkolaa. Matka taittui mukavasti hyvää musiikkia kuunnellen ja Hönön opettaessa allekirjoittanutta ja Jussia pelaamaan Xboxilla (todella koukuttavan oloista) Virtua Tennistä. Saavuttuamme Kokkolaan kävimme tsekkaamassa illan keikkapaikan, Kokkolan Jäähallin, jonka jälkeen muu porukka lähti mökille saunomaan, mutta itse menin hotelliin nukkumaan parin tunnin päiväunet. Saavuin takaisin keikkapaikalle Antti Railion lopetellessa settiiään ja ehdin siinä kamojen pystytyksen lomassa kuuntelemaan myös Sturm Und Drangin keikan. Molly The Murderer toimi jälleen kerran ja kovasti.

Oma keikkamme oli sitten täynnä teknistä murhetta, vielä viisi minuuttia ennen keikan alkua korvanapeista ei kuulunut mitään tai jos kuului, oli se jotain mitä sieltä ei pitäisi kuulua. Kuuntelu saatiin kuitenkin lopulta toimimaan ja nousimme lavalle. Päätimme kuitenkin tiputtaa muutaman biisin setistämme pois, jotta meidän jälkeemme lavalle noussut Jesse Kaikuranta pääsisi aloittamaan edes suunnilleen ajallaan. Kaikuranta kuulosti jälleen kerran todella majesteettiselta ja herran hienoista biiseistä herkistyneinä kävimme paluumatkalla ostamassa huoltoasemalta Jessen levyn. JB:n rytmiryhmä suosittelee.

Kokkola
(c) Jannika B

14.-15.6.2013

Kesäkuun neljästoista päivä nousimme kotikaupunkimme lavalle, kun soitimme kesän ainoan Helsingin keikan LeBonkissa. Olin itse liikkeellä finrexinin voimalla kuumeilun ja flunssan vuoksi, mutta kuten aiemmin keväällä keikkabussissa päätimme, tänä kesänä ei valiteta mistään. Soundcheck alkoi kitaran korjauksella, muistin pari päivää aikaisemmin kuinka Les Paulistani irtosi joku osa Kokkolan keikalla. Kitara saatiin helposti kuntoon ja soundcheckikin meni joutuisasti. Mitäpä tästä kertomaan: syötiin, odoteltiin hetki ja noustiin lavalle. Väkeä oli saapunut paikalle mukavasti ja keikka tuntui ainakin omasta mielestä jopa kiertueen parhaalta. Kokkolan keikan kuunteluongelmatkin olivat muisto vain ja kaikki toimi juuri niinkuin piti. Keikan jälkeen moikattiin tutut ja oltiin onnellisia, flunssasta huolimatta.

Kaarina
Kuva: Sami Lujala

Lauantaina puolilta päivin starttasimme bussin kohti Kaarinaa, jossa järjestettiin Summer Open-festivaalit. Olimme paikalla hyvissä ajoin ja ehdimme vaihtamaan kuulumiset Nimetön-orkesterin kanssa ennen heidän keikkaansa. Suosittelen tsekkaamaan livenä, erittäin tiukkaa soitantaa. Nousimme lavalle vähän kello viiden jälkeen ja porukkaa oli saapunut paikalle jo erittäinkin mukavasti. Soittaminen tuntui hyvältä ja fiilis keikan jälkeen oli mitä parhain, niinpä päätimme yhteisvoimin jäädä nauttimaan festareista ja katsomaan bändejä. Itselleni kolahti erityisesti Ismo Alanko uuden bändinsä kanssa. Suomen kesä näyttäytyi kauniina ja kotimatka meni leppoisissa merkeissä, kun vihdoin lähdimme ajamaan yötä vasten Helsinkiin. Seuraavaksi onkin sitten luvassa juhannusfestarit, näihin kuviin ja tunnelmiin!

S

Lue Chaos Tube:n Saaristo Open keikkareportaasi täältä!

Jannika B & Rytmiryhmä juhannus keikat
Torstai 20.6. Kalajoen juhannus klo 01:30
Perjantai 21.6. Power Park klo 20:00
Lauantai 22.6. Visulahden juhannus klo 15:00