JULKKIS

Olen tänään menossa TV-kuvauksiin jossa käsitellään julkista ammattia ja sen kiemuroita. Olen ennenkin tuonut asiaa esille täällä blogissani, mutta syystä jos toisestakin asia on taas viikonlopun jäljiltä ollut ajatuksissa.

Tein viikonloppuna, Iskelmä festivaalin yhteydessä monia eri haastatteluja niin lehtiin, radioon, kuin nettiinkin. Tämä kaikki on yksi uuvuttavimmista osista mitä unelmani ja tätä nykyään julkinen ammattini vaatii. Haastattelu hetkessä joudut olemaan todella skarppina joka sekuntti! Ole oma itsesi, mieti mitä sanot, miten sen sanot, kenelle sen sanot, koska, milloin, kuka, mitä häh? Kaikki mitä sanot tai et sano, voidaan tavalla tai toisella käyttää tai ei käyttää, kääntää tai vääntää sinua vastaan tai jopa irroittaa täysin konseptista. Jopa asioita joita et edes kommentoi voidaan käyttää julkaisun pääaiheena… Keltanokkana olen oppinut tämän kantapään kautta ja se harmittaa edelleen joka kerta.

Julkinen henkilö on suurimmalle osalla täysin tuntematon hahmo joka seikkailee lehtien palstoilla ja internetin ihmeellisessä maailmassa. Tämäkin seikkailu useasti jonkun toisen kirjoittamana ja internetistä löytämänsä tietoja käyttäen. Yksi viikonlopun toimittajista tivasi yksityiselämääni liittyvää asiaa ja tokaisi minulle kun en suostunut kommentoimaan, että ”löydän sen kuitenkin netistä”. Josta herääkin kysymys, missä vaiheessa Wikipediasta, tai nettijulkaisuista on tullut vedenpitäviin faktoihin perustuvia tiedotteita?

Toinen toimittaja jonka kanssa juttelin nimenomaan julkisuuden kiemuroista, ”suutahti” minulle samoista syistä kun edellinen toimittaja ja kommentoi ”Et sitten muillekkaan mediolle kerro mitään”.

Ja näin sain taas oppia julkisuudesta jotain uutta. Sinulta ei pelkästään riistetä yksityisyyttä mutta välillä jopa sananvapaus…

Julkisuus on todella haastava ja kompleksi-käsite jota itsekkin opettelen koko ajan. Mutta teille jotka haaveilette julkisuuten maineen, mammonan, ihaillun ja ystävien vuoksi…

”Julkisuus on eläimellistä. Se on pahimmanlaatuista karmaa aiheuttamansa valtavan yksinäisyyden vuoksi. Julkisuudenhenkilö on kuin gaselli, joka huomaa ajautuvansa erilleen laumasta. Ja pian matkan katkaisevat leijonat” – Brad Pitt

Julkisuus on minulle kuin kirjanpito. En pidä siitä, mutta se on pakko tehdä. Muuten menee yritys nurin.

Kohti tähtiä