"Mennyt meitä opettaa…"

Vaikka aina hoetaan, että menneisyyteen ei kannata katsoa, ei sitä kuitenkaan kannata unohtaa. Mennyt meitä opettaa, ja muistuttaa siitä mistä olemme tulleet. Se kertoo tarinan arvistamme ja hymykuopistamme. Mennyt aika kertoo siitä, että olemme nähneet, kokeneet ja selvinneet tähän päivään, tähän pisteeseen. Olemme kaikki joutuneet jossain vaiheessa selviytymään. Elämän polku on varmasti vaatinut, tai tulee jossain vaiheessa vaatimaan, joka ikiseltä tallaajalta isojen esteiden ylittämistä, ojanpohjalla ryömimistä ja sadekuurojen kestämistä.

”Pois sumun ja kitkan, tieltäni puhalsin” 

Olen viime päivien aikana varsinkin huomannut menneisyyden tärkeyden. Sitä kun liian helposti unohtaa oman lähtökuoppansa ja matkansa jonka on tarponut, kun malttamattomana odottaa päämäärään saapumista. Malttamattomuus ei varsinkaan ole paras mahdollinen luonteenpiirre musiikkialalla, jossa hedelmän kypsyminen voi viedä vuosia. Ja kysymys kuuluukin, miksi mellä on aina niin hoppu päästä päämäärään? Miksi ei nauttia matkasta?

”Meil on vain yksi lento, syntymästä kuolemaan”

Perjantaina olemme keikalla vanhassa kotikaupungissani Vaasassa. Kaupunki, jossa istutin unelmani siemenen. Kaupunki, jossa olen ostanut ensimmäisen kitarani ja tehnyt ensimmäiset biisini. Vuosi oli 2003.

Ensimmäinen kitarani

”Mä uskoa päätin, ja sydämeni matkaan valjastin”

Sunnuntaina rantaudutaan ”Home Sweet Home” Kokkolaan! Kaupunki, jossa hoivasin istutustani rakkaudella ja ensimmäistä kertaa uskoin, että kyllä se vielä kukkii. Kaupunki, jossa kuulin ensimmäistä kertaa Onnenpäivä-kappaleen ja missä Kaikki Rohkeus-levyni kappaleet on tehty. Vuosi oli 2011.

”Onnenpäivä nyt sun on”

KR

Siitä, että Onnenpäivä kappale sai ensisoittonsa YleX:llä 14.12.2011 on tapahtunut paljon hyvää. Mutta se ei ole tapahtunut itsestään. Se on vaatinut paljon. Se on vaatinut kaiken rohkeuden ja jokainen onnistuminen on ollut todellinen työvoitto. Välillä on tullut käytyä todella syvissä vesissä, lähes pohjalla mutta kun sieltä on taas noussut pintaan niin olo on ollut voittamaton! Näitä onnistumisia on aina hyvä muistella kun epäusko iskee ja muistaa, että ihminen epäonnistuu vasta sitten kuin lakkaa yrittämästä.

”Mä kynteni näytän, vain pystyn omaa tietä lentämään”

Shiva

 Šiva (”shiiva”)  2104

Kuuntele W2 (Tähdenlentoja) täältä

Lue myös miten Onnenpäivä-kappaleeni päätyi YleX:n musiikkipäällikön työpöydälle marraskuussa 2011 täältä!

Pääsiäisen keikat:

17.4.2014 Makasiiniravintola Albatrossi, Kuopio
18.4.2014 Waasa Drinking Duck, Vaasa
19.4.2014 Viihderavintola Konsta, Kaustinen
20.4.2014 Kaarle, Kokkola