Ensimmäinen koulupäivä

Tasan kolme vuotta sitten oli ensimmäinen koulupäiväni Ikaalisten artistivalmennuksessa. Sinne lähteminen tarkoitti isoa elämänmuutosta. Vakituisen myymäläpäällikköpaikan jättämistä, uuden kodin hankkimista, ystävistä ja perheestä erkaantumista. Olin kirjaimellisesti ”vieraan kylän reunalla, matkalaukut mudassa”

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=K0ICRKA-4G8[/youtube]

Kirjoitin silloin blogiini näin:

29.8.2011
”…Vaikka jännittää ja pelottaa kaikki nämä muutokset ja uusi tilanne niin sieluni lepää kun katson ulos opiskelija-asuntoni ikkunasta.

…Kyllä tästä vielä hyvä tulee, ja lupasin eilen talonmiehelleni joka yöllä saapui avaimeni ja Ikaalisten kartan kanssa ”Minusta vielä kuullaan”! Sen lupauksen aion pitää!”

Kuinka paljon onkaan tapahtunut tuon jälkeen. Nyt kun istun ja katselen ikkunasta ulos, oloni on sama kuin tuona ensimmäisenä koulupäivänä, kolme vuotta sitten. Maisevat ovat muuttuneet ja jälleen kerran olen uuden edessä enkä tiedä mitä tuleman pitää. Jännittä ja pelottaa. Olen nimittäin tänään henkisesti päättänyt aloittaa uuden materiaalin kokoamisen. Pöytäni on kiiltävän puhdas ja sen laatikot tyhjiä. Mutta jälleen kerran lupaan, että minusta kuullaan vielä.

 

Kuu kukkuu (Šiva)

Mä tipuin tänne lihamyllyyn
ja maailmani kaatui kyljelleen
On kaikki outoo, ei laskuvarjoo
vapaapudotus vain jatkuu

Kolkuttaa muutokset ovella
tää onni pelottaa
mitä jos se katoaa?
Valvottaa, maailma kutittaa
se saa mut nauramaan, uuteen uskomaan

Kaupunki muu nukkuu,
mun kanssani kuu kukkuu

Jos pilvet tippuu ja pääni irtoo,
sen otan takas kyytiin mun kainaloon
Ei pakkopaitaa, ei kultareunaa
mut pakosuunnitelmaa en tee

Tän kaiken alussa oli minä ja maailma,
mut nyt se maailma on mun ilmapallona
Me oltiin vastakkain, me, minä ja maailma
Mut nyt se maailma on mun ilmapallona

Kaupunki muu nukkuu,
mun kanssani kuu kukkuu

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=16lqNXcr-ug[/youtube]

 

Samaisessa 2011 blogikirjoituksessani oli tämä Intialainen viisaus:

”Jos ihminen pelkää jotakin, niin se toteutuu ja jos ihminen toivoo ja haluaa jotakin, niin sekin toteutuu.”-Intialainen viisaus”

 

Näihin tunnelmiin!

J