Vuosi 2014

Vuosi 2014 on pian lopuillaan. Monet miettivät jo tulevan vuoden haasteita ja unelmia vaikka juuri nämä vuoden viimeiset päivät ovat niitä viimeisiä mahdollisuuksia tehdä tästä vuodesta juuri sellainen, minkälaiseksi sen vuosi sitten toivoi.

Syyllistyn vahvasti tähän itse. Unohdan välillä pysähtyä, kun juoksen kiivaasti kohti huomista. Unohdan myös välillä arvostaa ja nauttia siitä onnesta mitä ympärilleni on jo siunaantunut. Näistä ajatuksista syntyi aikoinaan “Itseni herra” kappale.

Olenkin ilokseni saanut kuulla ja seurata keikoillani kuinka tärkeä kyseinen kappale on monelle muullekin. Eräs nainen kertoi liikuttavan tarinan siitä kuinka hänen äitinsä oli kuunnellut kyseistä kappaletta repeatilla viimeisinä elinpäivinään. “Hän kai halusi muistuttaa meitä jostain tärkeästä”

Harvemmin osaa kuvitella kuinka merkittävä oma kappale voi jollekin toiselle olla – varsinkaan siinä vaiheessa kun sitä nysvää pianon äärellä.

Vuosi 2014 on sisältänyt minulle paljon onnea – Šiva-levyn julkaisun, lähes 100 keikkaa, platina- ja kultasinglet ja nyt joulukuussa myös MBA-tutkinnon. Vuonna 2015 julkaisen kolmannen levyni yhdessä The Fried Musicin kanssa. Olen äärimmäisen kiitollinen Sony Music:ille yhteistyöstämme, mutta “mä tunnen teen oikein, jotain ravistelevaa nyt kaipaan”. Keväällä 2015 jään myös hetkeksi taiteelliselle tauolle keikkalavoilta.

Kuitenkin, ennen kuin vuosi vaihtuu ja uudet tuulet puhaltavat haluan toteuttaa vielä yhden toiveen joka liittyy vuoteen 2014. Julkaisen Šiva-levyltä “Äänet ja askeleet” kappaleen singlenä. Kappale on ehdottomasti yksi minun suosikkeja levyltä ja vaikka ajatus julkaisusta on kytenyt mielessä, niin lopulliseen päätökseen johti fanien toive siitä, että kappale olisi singlelohkaisu. Minulle tehtiin sinkkuun jopa valmis kansi ja tiedote. Kappale on minun ja Jonas Olssonin käsialaa, mutta sen enempää kertomatta mitä kappale minulle merkitsee annan kannentekijän puhua puolestani.

 

“Äänet ja askeleet-kappale on mulle yksi niistä Šivan kappaleista jotka painuivat heti ensikuulemalta syvälle mieleen. Melodia on upea ja sanat sitäkin upeammat, ja juuri nämä lyriikat ovat olleet jotenkin niin helppo ottaa omakseen ja sovittaa ne kuvailemaan omia kokemuksia, tunteita ja ajatuksia. Kappale tuo kuuntelijalle sanoinkuvaamatonta voimaa, oli kuuntelija sitten rakkaudenkipeä yksinäisyydessään, vaikeassa parisuhteessaan tai jossain muussa enemmän tai vähemmän myrskyisässä ihmissuhteessaan. Kappale jonka jokaisen tulisi kuulla ainakin kerran elämässään vaikka ihan vain pelkkänä muistutuksena siitä, että kaiken väärän ja pahan keskellä maailmassa on loppujen lopuksi paljon hyvääkin minkä vuoksi taistella, ja toivottavasti myös jokaisen ihmissuhteissa.” – Jesse

 

Äänet ja askeleet

Rauhallista joulua ja onnenpäiviä tulevalle vuodelle!

Sydämellä, Jannika

Kuuntele ”Äänet ja askeleet”-kappale täältä!

PS. Kappaletta voi myös toivoa eri radioasemilta! <3

Vuoden 2014 viimeiset keikat:

21.12 Amarillo, Kotka

25.12 Taiga, Ylläs
http://www.taigaan.fi/events/event/jannika-b/

26.12 Hullu Poro, Levi
http://www.hulluporo.fi/tapahtumat/jannika-b/

27.12 Merisärkkä, Kalajoki
http://www.tiketti.fi/Jannika-B-Viihdekeskus-Merisarkka-Kalajoki-lippuja/27536