Info

Jannika B

28. helmikuuta 1985 syntynyt Jannika B on lähtöisin musikaalisesta perheestä. Pienestä pitäen on hänen elämänsä täyttänyt musiikki, laulu ja tanssi. Jannika oppi tanssimaan jo ennen kuin edes käveli ja rytmi oli heti hallussa.  Balettiharrastus alkoi jo 3-vuotiaana ja siitä asti hän on ollut lavalla kuin kotonaan.

15-vuotiaana Jannika muutti pois lapsuudenkodistaan päästyään kansainväliseen IB-lukioon Vaasaan. Vaasassa ystäväpiiri koostui musiikkilukiolaisista joiden kannustamana Jannika vaihtoi tanssin lauluun perheeltä ja sukulaisilta piilossa.

Monelle suurena yllätyksenä Jannika osallistui vuonna 2007 idols kisaan ja pääsikin aina semifinaaleihin asti. Vuoden 2007 idols-kisaa seuranneet muistavat yleensä kokkolalaisen Jannikan punapukuisena tyttönä joka valloitti monen sydämen iloisuudellaan ja aitoudellaan.

Pitkään haavena ollut laulajanura on antanut odottaa, mutta keväällä 2011 Jannika päätti ottaa onnen omiin käsiinsä, kääriä hiat ja alkaa hommiin!

Jannika aloitti esikoisalbuminsa teon omakustanteisesti yhdessä tuottaja Jonas Olssonin ja lauluntekijä Heidi Maria Paalasen kanssa alkuvuodesta 2011. Artisti lähti siis omin voimin liikkeelle, keräsi tiimin ympärilleen ja päätti toteuttaa unelmansa oman visionsa kautta. Loppuvuodesta 2011 Jannika B julkaisi Onnenpäivä –singlen ja teki huikean työn raivaten tiensä Onnenpäivä -sinkullaan jo mm. YleX:n ja NRJ:n soittoon. Katso Onnenpäivä –video täältä

Levy-yhtiötä Jannika ei missään vaiheessa edes havitellut, vaan ajatus oli paketoida koko juttu omannäköiseksi ja julkaista levy itse. Menestyksen myötä Jannika kuitenkin huomasi tarvitsevansa isomman tiimin ympärilleni ja yhteinen sävel löytyi Sony Musicin kanssa, jossa motivaatio tehdä töitä yhteisen päämäärän eteen oli vahva. Alkuvuodesta 2012 Jannika B solmi mittavan yhteistyösopimuksen Sony Musicin kanssa.

Debyyttialbumin toinen single, Hulluksi onnesta, ilmestyi kesäkuussa 2012. Kappale on ensimmäinen sinkkujulkaisu Jannika B:n oman ONA-levymerkin alta. Sen on säveltänyt Lolene Everett & Elias Kapari ja sanat ovat Jannika B:n käsialaa. Katso Hulluksi onnesta-video täältä

Levyn kolmas sinkkulohkaisu, Seuraavaan elämään, julkaistiin lokakuussa 2012 ja oli monet viikot Suomen radioiden soitetuimpia kappaleita. Youtubessa sillä on yli miljoona katselukertaa.

Kaikki rohkeus-debyyttialbumi julkaistiin 1.2.2013 Jannika B:n oman Ona -levymerkin kautta. Levy nousi heti julkaisuviikolla sijalle 3. Suomen virallisella albumilistalla.

Jannika B:n toinen albumi Šiva julkaistiin 28.3.2014 ja viihtyi useita viikkoa Suomen virallisella albumilistalla.

Syksyllä 2014 Jannika B solmi levytyssopimuksen The Fried Musicin kanssa.

YleX:ltä ”Tee-se-itse-popitar” -lempinimen saanut artisti on osoittanut kaikille, että unelmat voivat toteutua jos vain tahto ja rohkeus riittävät.

Jannika on pitänyt matkansa alusta asti blogia netissä josta voi edelleen reaaliajassa seurata hänen omaa tietään tähtiin. Blogiin Jannika on myös haastatellut alan ihmisiä antamaan ”vinkkejä” siitä kuinka voi päästä unelmassaan eteenpäin.